Az e.com-CERT International Certification Bureau Rendszertanúsító Kft. gazdálkodó szervezetek működését segítő menedzsment rendszerek

  • megfelelőségi vizsgálatát,

  • auditálását,

  • távauditálását,

  • tanúsítását és

  • regisztrálását végzi.

Működésünket az Európai Unió országain belül végezzük.

Küldetésünk, hogy a legmagasabb színvonalon segítsük partnereink működését, hatékonyságát fejleszteni, hogy ezzel üzleti céljaikat megvalósíthassák.

e.com-CERT MINŐSÉGI 10 PONT

1

Széleskörű tapasztalat

Több, mint 20 éves működésünk során nagy tapasztalatot halmoztunk fel Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Románia, Ausztria, Németország, Szerbia mikro-, kis-, közepes- és nagyméretű szervezeteinek vizsgálatával, minősítésével. Az hazai és európai tevékenységünket budapesti és szlovén irodáinkból működtetjük.

2

Hatékony kommunikáció

Sikerrel törekszünk rá rá, hogy a feladataink során a leghatékonyabb és legpontosabb kommunikációt biztosítsuk partnereink számára. Ezáltal minél több időt és energiát megspórolni megbízóinknak. Partnereinkkel közös érdekünk, hogy minden megbízás esetén úgy maximalizáljuk a hatékonyságot, az eredményességet és a gyorsaságot, hogy az ne menjen a minőség rovására.

3

Stratégiai szemlélet

Határozott célunk a hosszú távú kapcsolatokra való törekvés a partnereinkkel. Olyan értékteremtő szolgáltatás nyújtása, amellyel közvetlenül hozzájárulunk a megbízóink működésének és hatékonyságának növeléséhez.

4

Iránymutatás, partnerség

Követelményeinket, minősítésünket, döntésünket az adott tanúsítás tárgyára korlátozzuk, javító szándékú észrevételekkel, iránymutatással segítjük partnereinket.

5

Specializált szakértői gárda

Kizárólag olyan területeken vállalunk minősítést, ahol ehhez megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakértőink vannak. Auditoraink kiválasztása és alkalmazása körültekintően, a meghatározott pártatlansági, felkészültségi és képességbeli alapelvek betartása szerint történik. Továbbképzésük az újabb és újabb követelményeknek és kihívásoknak megfelelően történik. Minden munkatársunktól szigorúan elvárjuk, hogy elveinket, előírásainkat betartsák, és teljes felelősséget vállalunk az általuk végzett munkáért.

6

Hatékony időmenedzsment

A tevékenységünk során a lehető legjobb időütemezési és szakmai kompetencia biztosításával járunk el, a követelmények mindenkori szem előtt tartásával. Ez tudja garantálni, hogy partnereinktől nem vonunk el felesleges energiát a vizsgálat, auditálás és tanúsítási eljárás során.

7

Elégedettség-vizsgálat és panaszkezelés

Megbízóink elégedettségét rendszeresen mérjük és értékeljük. Fogadjuk és alaposan kivizsgáljuk az esetleges panaszokat, fellebbezéseket, melyekre dokumentált helyesbítő intézkedéseket hozunk. Ez az attitűd számunkra nagyon fontos és ez teszi lehetővé, hogy partnereinkkel hosszú távon, kölcsönös bizalommal tudjunk együttműködni.

8

Állandó fejlődés

Munkánk minőségének javítása érdekében folyamatosan fejlesztjük az irányítási rendszerünket, ennek érdekében folyamatosan célokat tűzünk ki. Partnereink legmagasabb szintű kiszolgálása miatt szakértőink képzése folyamatos, hogy mindig naprakész, a XXI. századnak megfelelő szolgáltatást nyújthassuk.

9

Függetlenség, pártatlanság

A hitelesség, átláthatóság és minőség záloga a mindenkori függetlenség és pártatlanság biztosítása. Tevékenységünk egyenletesen magas szintű végzéséhez szükséges anyagi, személyi, tárgyi és környezeti feltételeket tervezett gazdálkodással biztosítjuk. Tevékenységünket kizárólag az általunk nyújtott szolgáltatások díjaiból tartjuk fenn. A díjaink nem függenek a tanúsítás eredményétől.

10

Felelősség

Saját irányítási rendszerünket is akkreditáltatjuk, hogy megbízóink számára igazolhassuk a szakmailag megfelelő működésünket.

Bízunk abban, hogy a velünk való együttműködés és a tanúsításunk biztosítéka lesz a partnereink megfelelőségének, amellyel üzleti partnereiket is meggyőzhetik, és együtt még sikeresebbek lehetnek.

Nyilvános információk